Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

Frederic Van Bruyssel, samen met zijn twee partners, beheert nu vijf ING-kantoren na de overname en fusie van drie ING-kantoren in Oost-Vlaanderen, die samen meer dan 14.000 klanten bedienen. Dit is een indrukwekkende prestatie voor iemand die pas later in zijn carrière de sprong naar zelfstandig ondernemerschap durfde te maken. Van nature bezat Van Bruyssel niet meteen de ondernemerskwaliteiten, daarom zocht hij de hulp van zakencoach Maurice Van Kerkoerle, bekend om zijn Inner Strength-methodiek. Het resultaat hiervan lees je hier.

“Voor 23 jaar lang werkte ik in een statutaire positie voor ING,” blikt Van Bruyssel terug. “Ik was verantwoordelijk voor een team van business bankers, gespecialiseerd in de ondersteuning van ondernemers. Tijdens mijn werk begon ik de mogelijkheden in de markt te zien en het idee om zelfstandig te worden begon te groeien. In 2016 nam ik, samen met mijn partners, drie agentschappen over, wat resulteerde in een klantenbestand van zo’n 6.000 klanten. Later volgden nog twee overnames, waardoor we nu ongeveer 14.000 klanten bedienen.”

Een nieuwe benadering
Zodra Van Bruyssel zijn eigen bedrijf begon, sloot hij zich aan bij Business Network International, de grootste professionele netwerkorganisatie ter wereld. “Via BNI kwam ik in contact met Maurice Van Kerkoerle. Zijn aanpak sprak me meteen aan. Eerder had ik al een intensieve vijfdaagse training gevolgd bij een gerenommeerde coach, maar dat voelde als een eenmalige boost. Maurice daarentegen bood wekelijkse coaching aan, waarbij hij niet alleen luistert, maar ook gerichte vragen stelt die je zelf tot inzichten brengen.”

“De essentie van Maurice’s aanpak is dat hij je niet vertelt hoe je je bedrijf moet leiden, maar je leert hoe je je eigen kompas moet gebruiken. Dit heeft me geholpen om mijn bedrijfsdoelen en obstakels helder te zien en aan te pakken.”

Het belang van communicatie
“Een belangrijk inzicht dat ik heb opgedaan, is het onderscheid tussen afspraken en verwachtingen,” legt Van Bruyssel uit. “Vroeger dacht ik vaak dat mijn medewerkers bepaalde taken niet uitvoerden omdat ze het niet begrepen. Maar eigenlijk had ik zelf nooit duidelijke afspraken gemaakt. Nu maak ik die wel, en het heeft een wereld van verschil gemaakt. Open communicatie is cruciaal. Ik zeg nu wat ik ga doen, en ik doe wat ik zeg. Dit verwacht ik ook van mijn team.”

“Het bedrijf op de eerste plaats”
De nieuwe aanpak heeft niet alleen de dynamiek binnen het bedrijf veranderd, maar ook de relatie met medewerkers en partners. “Ik ben veel meer gaan luisteren en vragen stellen. Maurice heeft me geleerd om het belang van het bedrijf voorop te stellen. Dat betekent niet dat je egoïstisch bent, integendeel. Door goede beslissingen te nemen voor het bedrijf, creëer je groei en succes voor iedereen.”

Do, drop & delegate
Deze nieuwe benadering van leiderschap heeft ook zijn persoonlijke leven beïnvloed. “Vroeger werkte ik vijftien tot zeventien uur per dag, zelfs in het weekend. Nu vraag ik me dagelijks af wat ik heb gedaan en wat ik had kunnen delegeren. Dat heeft me veel meer rust gebracht.”

“Maar ik ben ook streng voor mezelf geworden,” voegt Van Bruyssel toe. “Maurice heeft me geleerd om niet alleen afspraken met anderen te maken, maar ook met mezelf. Dat betekent dat ik mijn eigen beloften nakom, zoals mijn wekelijkse uur voor persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk draait alles om mentale kracht, en dat is iets wat je kunt leren.”

Overzicht blogartikelen

De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

“Eerlijke zelfreflectie is essentieel”

Lees de blog

Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

“Door snel te groeien, vond ik veel meer rust.”

Lees de blog

Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

“Alleen door los te laten, kan je als leider het plafond doorbreken.”

Lees de blog

Overzicht blogartikelen

De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

“Eerlijke zelfreflectie is essentieel”

Lees de blog

Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

“Door snel te groeien, vond ik veel meer rust.”

Lees de blog

Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

“Alleen door los te laten, kan je als leider het plafond doorbreken.”

Lees de blog

Ontvang waardevolle leadership tools.

In dit eBook voorzien wij ons netwerk van waardevolle Leadership tools die je direct in jouw organisatie kunt implementeren met meetbaar resultaat als direct gevolg!

INNER STRENGTH

Inner Strength in Antwerpen is het adres voor gedreven ondernemers in België en Nederland die vragen hebben over onderstaande onderwerpen:

Businesscoaching – Bedrijfscoach – Bedrijfsstrateeg – Businessopportunities – Leadership coaching – Leiderschapstrajecten – Executive coaching – Businesscoach – Leiderschapstraining – Business mediation – Groeicoaching – Result Catalyst – Leiderschapsskills – Bedrijfsovername – Bedrijfscoaching – Peopleskills

Impact maken

"*" indicates required fields