Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

Geert De Coensel begon zijn ondernemersreis pas op zijn 46e, na meer dan twintig jaar bij een Amerikaanse softwaregigant te hebben gewerkt. Hij mag gerust een laatbloeier worden genoemd. Niettemin heeft hij van Merkator België een succesverhaal gemaakt. Opgericht in 2011, telt het bedrijf vandaag 150 medewerkers en genereert het een omzet van meer dan 16 miljoen euro. Merkator België heeft vrijwel alle Belgische netwerkbeheerders en 50 procent van de Vlaamse gemeenten als klant. Gezien enkele verbeterpunten, heeft De Coensel de hulp ingeroepen van Inner Strength, een specialist in business coaching. “Alleen door zaken los te laten, kan je als leidinggevende het plafond doorbreken.”

Het ondernemerschap als laatbloeier hoeft geen nadeel te zijn. “Ik bracht veel internationale ervaring mee als werknemer”, legt Geert De Coensel uit. “Bovendien heb ik in verschillende functies gewerkt, zoals techniek, verkoop, en internationaal, wat mij als leidinggevende binnen Merkator een dieper inzicht gaf. Ik begreep en begrijp nog steeds hoe werknemers denken.”

“Mijn uitdaging was echter dat ik te veel zelf deed, wat mijn timemanagement negatief beïnvloedde. Delegeren was een kunst die ik niet onder de knie had, en Inner Strength heeft me hierbij geholpen. Het was niet gemakkelijk om taken uit handen te geven, omdat dit vertrouwen en duidelijke afspraken vereist, maar het is gelukt,” zegt De Coensel. “De regel binnen Merkator vandaag is dan ook dat er geen strikte regels zijn: we zijn allemaal volwassenen met een gemeenschappelijk doel, dus iedereen draagt de verantwoordelijkheid om het te laten gebeuren. Dit maakt het leiderschap voor mij ook veel eenvoudiger. Het feit dat deze aanpak werkt, blijkt uit onze abnormaal lage personeelsverloop in vergelijking met andere bedrijven.”

“Ondernemen is vooruitkijken”, vult Maurice Van Kerkoerle, de businesscoach van Inner Strength, aan. “Waar zijn we nu, waar willen we naartoe en welke impact willen we op de wereld hebben? Als CEO verlies je dit perspectief uit het oog als je te veel zelf doet, wat leidt tot het missen van kansen en het verlies van concurrentievoordeel. Delegeren en vertrouwen geven is dus een must. Daarbij speelt taal een belangrijke rol: De Coensel sprak te veel in termen van ‘ik zou’ in plaats van ‘ik ga’, waardoor er geen commitment ontstond bij de medewerkers.”

“Als ik uitspreek dat Merkator tegen 2025 een omzet van 30 miljoen euro zal behalen en ik echt overtuigd ben van dit doel tegenover mijn team, is de kans veel groter dat het daadwerkelijk gebeurt,” bevestigt De Coensel. “Je moet het uitspreken alsof het al is gebeurd, zelfs als het in de praktijk niet gemakkelijk zal zijn. In onze branche staan elke dag tien softwarebedrijven aan de deur van grote bedrijven om hun diensten aan te bieden.”

“Delegeren stelt je als leider ook in staat om je te omringen met specialisten,” voegt De Coensel toe. “Zoals het gezegde gaat: als je als leider de slimste persoon in de vergaderzaal bent, zit je waarschijnlijk in de verkeerde vergadering (lacht).”

“Geert is een gedreven ondernemer die zeer betrokken is bij zijn bedrijf,” vervolgt Van Kerkoerle. “Maar door zijn drukte zag hij het groeipotentieel van zijn bedrijf en zijn eigen capaciteiten over het hoofd. Mijn uitdaging was om deze capaciteiten te ontsluiten om met Geert een groter spel te kunnen spelen. Hiervoor moest hij leren zaken los te laten, want alleen door mensen verantwoordelijk te maken, kon hij zelf door het plafond breken en nieuwe domeinen verkennen.”

“Geert moest leren afspraken te maken met mensen, zodat hij alleen die afspraken hoefde te managen, en niet langer de mensen zelf. De resultaten spreken voor zich: in slechts 33 maanden is Merkator spectaculair gegroeid, van 40 naar meer dan 150 medewerkers. Als je dit aan andere ondernemers vertelt, kijken ze je aan alsof je een hert in de koplampen bent (lacht).”

“Ondernemen is vooruitkijken,” concludeert Van Kerkoerle. “Dat is een spel dat voortdurend verandert, maar dat maakt het juist zo uitdagend. Het vereist dat je jezelf als CEO voortdurend opnieuw uitvindt.”

De Coensel en Van Kerkoerle hebben wekelijks een uur lang een intens, eerlijk en open gesprek. “Vooral omdat er veel weerstand is,” legt Van Kerkoerle uit. “Je moet begrijpen dat elke ondernemer met 300 per uur door zijn bedrijf racet. Tijdens dat gesprek rem ik af, vertraag ik en zoom ik uit. Dit voelt voor een ondernemer, die vooruit wil, heel tegenstrijdig aan.”

“Het gesprek is zeer praktisch en gaat over het bedrijf zelf, de dagelijkse realiteit. Ik kom nooit met briljante antwoorden of adviezen: de ondernemer moet het uiteindelijk doen. We gaan gewoon specifiek in op bepaalde onderwerpen, zoals de gewenste uitkomst van gesprekken en hoe Geert daar als persoon bewust kan optreden. Tijdens dit gesprek gaat Geert bepaalde verplichtingen aan, en de rest volgt daaruit. Inner Strength belooft dus geen betere cijfers of resultaten. Anders moet Geert me maar in dienst nemen (lacht).”

“In die gesprekken gaat het ook over acceptatie,” voegt De Coensel toe. “Met Merkator willen we onze producten wereldwijd exporteren, maar we moeten accepteren dat dit nog twee tot vijf jaar kan duren, in plaats van de twee à drie weken die we zouden willen. Deze gesprekken helpen ons ook om door te blijven gaan: zelfs op mindere momenten moeten we ons richten op het grotere doel.”

Inner Strength leert ondernemers hoe ze betere leiders kunnen worden. “Een goede leider zijn betekent niet alleen de baas zijn,” legt Van Kerkoerle uit. “Een ondernemer begint meestal omdat hij ergens goed in is. Maar op een gegeven moment zijn er andere vaardigheden nodig om een groep mensen te leiden. Leiderschap is het zien van mogelijkheden door vooruit te kijken en de mensen in je bedrijf te laten zien wat zij nog niet zien. Hierdoor is Geert erin geslaagd om een groep van 40 mensen mee te nemen op een reis die na 33 maanden leidde tot een groep van 150. Dit is precies wat Merkator heeft bereikt. Geert heeft zichzelf wekelijks opnieuw uitgevonden om te doen wat nodig was. Hij is nu in staat om andere mensen te empoweren en zijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ondernemers stoppen nooit met kijken naar wat er nog meer mogelijk is in de wereld.”

Overzicht blogartikelen

Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

“De Inner Strength-methodiek heeft me geleerd mijn eigen kompas te gebruiken.”

Lees de blog

De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

“Eerlijke zelfreflectie is essentieel”

Lees de blog

Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

“Door snel te groeien, vond ik veel meer rust.”

Lees de blog

Overzicht blogartikelen

Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

“De Inner Strength-methodiek heeft me geleerd mijn eigen kompas te gebruiken.”

Lees de blog

De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

“Eerlijke zelfreflectie is essentieel”

Lees de blog

Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

“Door snel te groeien, vond ik veel meer rust.”

Lees de blog

Ontvang waardevolle leadership tools.

In dit eBook voorzien wij ons netwerk van waardevolle Leadership tools die je direct in jouw organisatie kunt implementeren met meetbaar resultaat als direct gevolg!

INNER STRENGTH

Inner Strength in Antwerpen is het adres voor gedreven ondernemers in België en Nederland die vragen hebben over onderstaande onderwerpen:

Businesscoaching – Bedrijfscoach – Bedrijfsstrateeg – Businessopportunities – Leadership coaching – Leiderschapstrajecten – Executive coaching – Businesscoach – Leiderschapstraining – Business mediation – Groeicoaching – Result Catalyst – Leiderschapsskills – Bedrijfsovername – Bedrijfscoaching – Peopleskills

Impact maken

"*" indicates required fields