Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

Het verhaal van deze ondernemer zal waarschijnlijk veel (startende) ondernemers bekend voorkomen. Geen tijd voor zelfzorg te midden van de hectiek van de werkdag, altijd gefocust op groei zonder daarbij stil te staan. Maar hoe win je terwijl je toch jezelf behoudt? Enter Maurice Van Kerkoerle van Inner Strength, een businessmentor en bedrijfsstrateeg die ondernemers leert om de persoon te zijn die ze moeten zijn en te doen wat nodig is om hun doelen te bereiken. Thomas Van Coillie, zaakvoerder van logistieke partner UVA, is een van degenen die deze waardevolle lessen heeft toegepast. “We hebben meer krachtig leiderschap nodig dan ooit tevoren, maar het wordt niet onderwezen op scholen,” merkt hij op.

Een sprong in groei
Vijf decennia geleden begon UVA als een traditionele rijschool, maar onder leiding van Thomas Van Coillie, de derde generatie, is het theoretische en praktische aanbod sterk uitgebreid, inclusief logistieke opleidingen. Door klanten een totaalpakket aan te bieden, streeft hij ernaar UVA uit de niche van rijscholen te halen. Als zaakvoerder is het essentieel om stevig in je schoenen te staan en duidelijk te weten waar je met je organisatie naartoe wilt.

“Ik was volledig gefocust op mijn bedrijf, waar we met zes mensen werkten,” vertelt hij. “Dit ging ten koste van mezelf en mijn gezin, omdat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de zaak was. Ik werd geleefd door de dagelijkse hectiek: telefoons beantwoorden, e-mails afhandelen, problemen oplossen,… Daarom ben ik met Maurice Van Kerkoerle van Inner Strength gaan samenwerken om oplossingen te vinden voor de problemen die ik creëerde en vervolgens zelf probeerde op te lossen. Want het leek alsof er altijd meer problemen waren; als je er een oploste, kwam er meteen een nieuwe bij.”

“Ironisch genoeg vond ik het antwoord in een groeispurt van het bedrijf. In slechts één jaar tijd hebben we een logistieke opleidingsbranche toegevoegd, inclusief extra bedrijfsruimte, heftrucks en hoogwerkers. We hebben vrachtwagens aangeschaft en zijn gaan investeren in ons menselijk kapitaal: in datzelfde jaar groeiden we van negen naar negentien medewerkers. Dat is precies waar Inner Strength voor staat: uitzonderlijke resultaten bereiken in korte tijdspannes. In 2017 begonnen we met zes mensen, in 2021 waren we met negen, en nu zijn we opeens met negentien.”

Een bredere kijk
“Vreemd genoeg bracht deze uitbreiding op alle fronten veel meer rust,” merkt Thomas Van Coillie op. “Toen Maurice me dat vertelde, klonk het als een tegenstrijdigheid. Maar nu lijkt het heel logisch. Vooral omdat ik nu niet meer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de zaak hoef te zijn, maar de ruimte heb om nieuwe dingen te ontwikkelen. Ik leerde ook om regelmatig ‘de helikopter’ te nemen om boven mijn bedrijf uit te stijgen, zodat ik een beter overzicht kreeg. Op die manier behoud je het overzicht, kun je vertragen en lukt het wel om meerdere problemen tegelijk aan te pakken.”

“Plotseling had ik ook tien dagen de tijd om mijn certificering bij BMW te halen, waardoor ik vandaag een van de slechts drie BMW Certified Instructors in België ben. Dat was nooit mogelijk geweest als ik alleen maar in mijn eigen bedrijf was blijven werken. Nu kan ik zeggen dat we standaarden hanteren die ‘de Rolls-Royce van Rijschoolland’ worden genoemd.”

Heruitvinden en loslaten
“Thomas had dit alles niet kunnen bereiken als hij zijn bedrijf niet eerst op orde had gebracht,” voegt Maurice Van Kerkoerle toe. “Toen we ruim een jaar geleden onze eerste gesprekken hadden, werkte hij nog steeds 26 uur per week als instructeur. Als je ziet wat hij in die tijd heeft bereikt, is het duidelijk dat dit nooit zou zijn gelukt als hij continu naast een leerling had gezeten.”

“Hij moest zichzelf heruitvinden en zaken echt loslaten. Dat was niet gemakkelijk, want er is altijd innerlijke weerstand, de drang om gewoon door te gaan zoals je bezig bent. Maar op dat punt moet je volhouden en standvastig blijven. En natuurlijk duidelijke afspraken maken met je naaste medewerkers. Dat heeft hij gedaan. Het resultaat is dat UVA veel sneller veel groter is geworden.”

Traject voor snelle groeiers
“De belangrijkste voorwaarde die ik aan Thomas stelde tijdens onze eerste gesprekken was het stellen van specifieke doelen,” vervolgt Maurice Van Kerkoerle. “Ondanks dat zijn bedrijf al gezond was en een goede winst maakte, ontbrak het aan duidelijke doelen. Waar willen we aan het einde van het jaar staan? Waar willen we volgend jaar zijn? Die vragen werden niet gesteld.”

“Nadat de doelen waren gesteld, hebben we Thomas snel uit de rol van instructeur kunnen halen en concrete doelstellingen vastgesteld. Wanneer moet wat gebeuren? Wie doet wat? Werken naar een doel toe. Ook op financieel gebied: toen ik Thomas leerde kennen, kon hij wel een balans lezen, maar daar bleef het bij. Daarom is hij een traject voor snelle groeiers bij VOKA ingegaan en heeft hij opleidingen gevolgd over financieel management, investeringen, boekhoudkundige correcties,… Zodat het bedrijf ook op lange termijn gezond kan blijven.”

“Voor 2024 zijn de doelen al vastgesteld, in overleg met mijn rechterhand en het middenmanagement dat we hebben opgezet,” aldus Thomas Van Coillie. “Momenteel draaien we 40% meer omzet dan vorig jaar, dus die lijn moet worden voortgezet. Bovendien gaan we extra services aanbieden aan onze klanten. U, de eerste letter van ons bedrijf UVA, moet meer dan ooit verwijzen naar All About U.”

Offroad van A naar B
Leiderschap is een essentieel onderdeel van businesscoaching, iets waar Maurice Van Kerkoerle van Inner Strength sterk op inzet, ook binnen zijn traject met UVA. “Kijk, Thomas heeft net als iedereen maar twee handen,” legt hij uit. “Dus om te kunnen groeien, moest hij zichzelf ook heruitvinden als leider, door anderen verantwoordelijk te maken voor bepaalde taken in plaats van alles zelf te willen doen. Dit is een vaardigheid die kan worden aangeleerd, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren. Niet door taken op te leggen, maar door met medewerkers samen te zitten en te vragen: waar wil jij naartoe? Wat zijn jouw ambities? Hoe passen die binnen UVA?”
“Om een vergelijking te maken: voor BMW Motorrad geef ik trainingen aan motorrijders die offroad van A naar B gaan. Aan het einde van de rit kun je alleen maar zeggen dat je hebt gewonnen als iedereen op de bestemming aankomt, niet slechts de helft. In een bedrijf geldt hetzelfde: neem regelmatig de tijd om te zien welke medewerker met welk probleem worstelt, zodat je dit kunt aanpakken.”

Scholen zonder leiderschapslessen
“Being a good leader isn’t just being a boss.” Dit is een veelgehoorde uitspraak van Maurice Van Kerkoerle, die we tot slot aan Thomas Van Coillie voorleggen. Kan hij zich hierin vinden? “Absoluut,” antwoordt hij. “Er zijn verschillende manieren om een baas te zijn. Je kunt een voorbeeld zijn door de krachtige taal die je gebruikt niet alleen toe te passen op je medewerkers, maar ook op jezelf. Je kunt leiden door echte gesprekken aan te gaan met je personeel. Je kunt leiden door tijd te maken voor je mensen, zodat zij ook goed weten waar de organisatie naartoe gaat en zich betrokken voelen, in plaats van slechts een onderdeel van het geheel te zijn.”

Lead by example is ook iets wat Maurice Van Kerkoerle zelf ter harte neemt. “Ondanks dat ik een businesscoach ben, werk ik al tien jaar met een high-end businesscoach uit San Francisco. Het is ontzettend waardevol om iemand in je omgeving te hebben die neutraal en dus brutaal eerlijk is, en die je steeds weer dingen laat zien die je zelf niet ziet.”
“Er is altijd ruimte om de lat hoger te leggen. En als ik nieuwe zaken leer, kan ik op mijn beurt werken aan nog betere leiders. Want als er iets is waar heel België en de rest van de wereld baat bij hebben, dan is dat meer leiderschap. En leiderschap is iets wat op geen enkele school wordt onderwezen. We denken vaak dat je het vanzelf wel leert als je je best doet. Maar dat is een foutieve veronderstelling: krachtig leiderschap kun je en moet je leren.”

Overzicht blogartikelen

Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

“De Inner Strength-methodiek heeft me geleerd mijn eigen kompas te gebruiken.”

Lees de blog

De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

“Eerlijke zelfreflectie is essentieel”

Lees de blog

Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

“Alleen door los te laten, kan je als leider het plafond doorbreken.”

Lees de blog

Overzicht blogartikelen

Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

“De Inner Strength-methodiek heeft me geleerd mijn eigen kompas te gebruiken.”

Lees de blog

De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

“Eerlijke zelfreflectie is essentieel”

Lees de blog

Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

“Alleen door los te laten, kan je als leider het plafond doorbreken.”

Lees de blog

Ontvang waardevolle leadership tools.

In dit eBook voorzien wij ons netwerk van waardevolle Leadership tools die je direct in jouw organisatie kunt implementeren met meetbaar resultaat als direct gevolg!

INNER STRENGTH

Inner Strength in Antwerpen is het adres voor gedreven ondernemers in België en Nederland die vragen hebben over onderstaande onderwerpen:

Businesscoaching – Bedrijfscoach – Bedrijfsstrateeg – Businessopportunities – Leadership coaching – Leiderschapstrajecten – Executive coaching – Businesscoach – Leiderschapstraining – Business mediation – Groeicoaching – Result Catalyst – Leiderschapsskills – Bedrijfsovername – Bedrijfscoaching – Peopleskills

Impact maken

"*" indicates required fields