De Inner Strength-methode heeft de verkoop van deze bandenproducent verdubbeld:

Steeds meer ondernemers raken overtuigd van de Inner Strength-methode van Maurice Van Kerkoerle, die zich richt op een vernieuwende benadering van leiderschap. Steven Laurijssen, managing director van Toyo Tires Benelux, was een van de eersten die deze nieuwe methode omarmden. Hij deelt zijn ervaring over de positieve impact ervan op zowel zijn bedrijf als zijn persoonlijke leven.

De Japanse bandenproducent Toyo Tires is een bekendheid in Azië en staat ook in de Verenigde Staten in de top 5 van meest verkochte banden. In Europa is het merk minder prominent aanwezig, maar Steven Laurijssen, managing director van Toyo Tires Benelux, is vastbesloten daar verandering in te brengen. “Sinds deze zomer heeft Toyo Tires een eigen Europese fabriek in Servië. Dit stelt ons in staat om het merk sterker te positioneren in Europa en de Benelux. We zijn actief bezig met het vergroten van de merkbekendheid. Binnenkort zal ons merk aanzienlijk aanwezig zijn bij wereldbeker cyclocross evenementen. Daarnaast worden Toyo Tires al gebruikt bij Japanse automerken zoals Toyota, Nissan en Lexus, die momenteel op de Europese markt actief zijn. Binnenkort zal dit ook het geval zijn voor Europese automerken, wat ongetwijfeld onze merkbekendheid zal vergroten.”

Een helder doel voor ogen hebben
Steven Laurijssen begon zijn carrière als Sales Manager voor Toyo Tires België, klom op tot Sales Director Benelux, en werd in 2016 benoemd tot Managing Director. Rond die tijd maakte hij kennis met Maurice Van Kerkoerle. “Maurice organiseerde destijds ook fysieke trainingen. Aangezien ik aan mijn fysieke gezondheid wilde werken, kwam ik met hem in contact. We hadden wekelijks fysieke trainingen met een kleine groep mensen. Maurice koppelde deze sessies aan gesprekken over ons bedrijf en onze zakelijke uitdagingen. Zo begon onze samenwerking.”

De kern van deze gesprekken draaide volgens Steven Laurijssen om het stellen van een duidelijk doel. “Zonder een helder doel voor ogen, dwaal je maar wat rond. Je hebt een concreet eindpunt nodig om naartoe te werken. Echter, het startpunt, waar je vandaan komt, is net zo belangrijk om je doel te bereiken.”

Een toegewijde inzet tonen
Tegenwoordig biedt Maurice Van Kerkoerle geen fysieke trainingen meer aan, maar richt hij zich volledig op het begeleiden van bedrijfsleiders en besluitvormers bij het behalen van hun zakelijke doelen. “Maurice wijst zaken aan die je zelf mogelijk over het hoofd ziet. Soms zit het hem in de details. Hij benadrukt bijvoorbeeld vaak het belang van taalgebruik. Vaak zeggen we ‘Ik zal het proberen’, wat eigenlijk betekent ‘Ik zal het niet doen’. Je moet durven zeggen: ‘Ik committeer me hieraan, ik zal dit uitvoeren.’ Dit betekent ook dat je hier direct mee begint. Actie moet nu ondernomen worden, desnoods alleen in gedachten. Als je zegt ‘Misschien volgende week’, dan komt er niets van terecht. Voorheen stelden onze verkopers doelen tegen het einde van het jaar en zagen dan wel waar ze uitkwamen. Nu eisen we van hen een duidelijkere toewijding. Uiteraard moeten deze doelen haalbaar zijn, maar zonder toewijding worden ze niet behaald.”

Duidelijke onderscheidingen maken
Om deze toewijding mogelijk te maken, leerde Steven Laurijssen om duidelijke onderscheidingen te maken. “Maurice heeft me het verschil geleerd tussen afspraken en verwachtingen. Als manager heb je voortdurend verwachtingen van je medewerkers. Maar jouw verwachtingen verschillen altijd van die van mij, omdat we ons in verschillende contexten bevinden. Verwachtingen kunnen niet gemanaged worden, maar duidelijke afspraken wel.”

“Neem bijvoorbeeld het onderscheid tussen weten en doen. Als je veel kennis hebt maar er niets mee doet, is die kennis waardeloos. Soms zie je mensen naar congressen gaan om te luisteren naar bekende sprekers. Dat is ongetwijfeld interessant, en ze slaan die kennis misschien op. Maar als ze er niets mee doen, had het net zo goed niet gehoeven. Ook ik volg jaarlijks trainingen bij Vlerick of andere instellingen, maar dat is erg theoretisch. Maurice’s methode zorgt ervoor dat ik die kennis daadwerkelijk kan toepassen, op een veel directere en efficiëntere manier.”

Een wereld van verschil
“Al deze concepten lijken op het eerste gezicht eenvoudig,” geeft Steven Laurijssen toe, “maar dat maakt ze niet makkelijker. Je moet echt eerlijk durven zijn tegenover jezelf en de methode toepassen, zowel in je professionele als persoonlijke leven. Het maakt een enorm verschil. Je communiceert duidelijker, maakt concrete afspraken en spreekt elkaar daarop aan.”

Een sprong in productiviteit
Volgens Steven Laurijssen kon niet iedereen binnen het bedrijf omgaan met deze directe aanpak. “Dankzij mijn samenwerking met Maurice merkte ik dat sommige medewerkers het verschil niet konden zien tussen activiteit en productiviteit. Als je blijft vasthouden aan methoden die niet werken in de hoop dat het ooit zal veranderen, gebeurt er natuurlijk niets. We hebben toen een koerswijziging gemaakt en afscheid genomen van enkele mensen. Ons team bestaat nu uit mensen die wel de toewijding hebben, die duidelijke afspraken maken. Zij begrijpen hoe het spel gespeeld moet worden. Dit heeft geleid tot een grote sprong in productiviteit.

Overzicht blogartikelen

Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

“De Inner Strength-methodiek heeft me geleerd mijn eigen kompas te gebruiken.”

Lees de blog

Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

“Door snel te groeien, vond ik veel meer rust.”

Lees de blog

Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

“Alleen door los te laten, kan je als leider het plafond doorbreken.”

Lees de blog

Overzicht blogartikelen

Hoe een drukbezette bankier zijn grip herwon op zowel zijn zakelijke als persoonlijke leven:

“De Inner Strength-methodiek heeft me geleerd mijn eigen kompas te gebruiken.”

Lees de blog

Deze ondernemer maakte een succesvolle groeispurt dankzij het advies van Inner Strength:

“Door snel te groeien, vond ik veel meer rust.”

Lees de blog

Hoe een businesscoach de CEO van Merkator naar nieuwe hoogten stuwde:

“Alleen door los te laten, kan je als leider het plafond doorbreken.”

Lees de blog

Ontvang waardevolle leadership tools.

In dit eBook voorzien wij ons netwerk van waardevolle Leadership tools die je direct in jouw organisatie kunt implementeren met meetbaar resultaat als direct gevolg!

INNER STRENGTH

Inner Strength in Antwerpen is het adres voor gedreven ondernemers in België en Nederland die vragen hebben over onderstaande onderwerpen:

Businesscoaching – Bedrijfscoach – Bedrijfsstrateeg – Businessopportunities – Leadership coaching – Leiderschapstrajecten – Executive coaching – Businesscoach – Leiderschapstraining – Business mediation – Groeicoaching – Result Catalyst – Leiderschapsskills – Bedrijfsovername – Bedrijfscoaching – Peopleskills

Impact maken

"*" indicates required fields